Pana la urma suntem oameni!!!

  • Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.”
    Probabil ca voi care suferiti pentru iubire va identificati cu pasajul, dar ce parere aveti despre cel pe care il iubiti? Sunteti siguri ca iubirea noastra, a celor care suferim, se incadreaza perfect in pasajul de mai sus?
    Am sa iau un singur exemplu din pasajul ala pentru a arata adevarata valoare a iubirii noastre. De pilda, : „Dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie.”. Tuturor ne place sa auzim vorbe de lauda, ne place sa fim admirati si apreciati. Ne place cand oamenii ne observa succesele si ne trec cu vedere esecurile. Dar uram cu desavarsire momentele in care oamenii ne desconsidera, vorbesc urat de noi, sau nu ne apreciaza eforturile si sacrificiile. Tocmai din Iubirea asta Perfecta de Sine am inceput sa aplicam metoda marxista, dar sub o forma subiectieva si sentimentala. Si anume, dezvoltam strategii pentru a ne minimaliza esecurile si a ne maximaliza succesele. Tindem sa atragem atentia asupra unor lucruri care ne avantajeaza si a le acoperi pe celelalte. Inca nu sunteti convinsi? Pai ia sa vedem: de cate ori avem tendinta sa revenim repetat in timpul unei discutii la propria persoana, la realizarile noastre sau vorbim permanent de ranile provocate de altii, despre tristetea noastra sau despre cat de rau ne merge? Mila fata de sine sau lauda fata de sine, amandoua sunt urme alea mandriei. Asta e natura umana pacatoasa, suntem nascuti si traim ca niste oameni corupti sentimental.
    Dragostea noastra nu dureaza, ci se intampla. Se intampla brusc, se intampla in timp, se intampla rar sau se intampla prea des, dar de fiecare data trece repede si de cele mai multe ori dureros. Suntem oameni, si in primul rand suntem umani. Adica suntem capabili de sentimente. Fie barbat, fie femeie, toti simtim si traim la un moment dat toate sentimentele de care sufletul nostru e capabil. Disperare, frica, panica, iubire, ura, drag, admiratie, simpatie, invidie, gelozie,mandrie. Culmea e ca toate provin din Iubire. Iubire fata de o persoana, iubire fata de un lucru pe care ni-l dorim,iubire fata de sine…toate se leaga intr-un fel sau altul de iubire. Sunt toate mana in mana, ca intr-o hora mortala pusa pe scopuri miselesti. Si asta din vina noastra, pentru ca asta e felul nostru egoist de a iubi. Iubim si suntem iubiti la fel cum iubim. Uitam sa fim simpli si ne complicam in van si disperare iubirea, de teama sa nu devenim invizibili.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s