Ciuperca tibetana,leacul perfect impotriva bolilor

Ciuperca tibetana suna straniu si necunoscut nu ? ei bine aseara stand in pat ma uitam la tv, si am vazut un reportaj in care se povestea despre cum se poate prepara chefirul pur  cu ajutorul acestei ciuperci , si cat de miraculoaasa este ea in tratarea bolilor ,printre care si  cancerul.

  • Ciuperca a fost creata si crescuta de catre calugarii tibetani si are multiple calitati terapeutice
  • Este originara din India
  • Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.

Cum se prepara chefirul cu aceasta ciuperca :

Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5cm3) într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml lapte proaspăt, dulce. Se lasă 12 ore la fermentat (la temperatura camerei), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.
Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită in doua .Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, pentru cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), de preferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerulgastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 zile ,după care se reia). Părerea unora  este că se poate consuma fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare!Galodium

ciuperca-tibetana-de-lapte

banner%20ciuperca%20tibetanaAtentie : nu folositi nimic de inox atunci cand preparati chefirul, ci  totul sa fie din plastic sau lemn ( ustensilele -> sita , lingura etc..)

Sunt si capsule , dar inainte ar fi bine sa consultati un specialist si sa va informati cat de mult se poate

O seara frumoasa,

Andreea

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s