Greseala pe care ai facut-o si tu atunci cand ai fiert orezul !

Atat eu cat si tu cred ca ai facut macar odata aceasta greseala atunci cand ai pus la fiert orezul, si anume ai pus sare in apa , crezand ca nu se mai lipesc boabele sau nu se sfarama . Cum procedam atunci cand avem de fiert orez. Orezul trebuie spalat inainte de a fi pus la fiert. In tarile asiatice orezul se spala adesea tocmai in acest scop( ca boabele sa nu se lipeasca ) dar si pentru a fi mai pufos si mai usor. Prin spalare amidonul este indepartat de pe suprafata orezului si o sa ne fie mai usor de digerat. Orezul se fierbe pana devine al dente adica nici prea prea nici foarte foarte la fel ca si in cazul pastelor.Exceptia de la aceasta regula este orezul lipicios sau cel preparat pentru diverse deserturi (de exemplu, pentru orez cu lapte). Atunci cand faci un desert din orez, nu trebuie sa folosim sortimente cu bob lung, ale caror boabe raman separate si in urma fierberii. Ultima caracteristica si cea mai importanta NU adaugam sare in apa atunci cand fierbem orezul deoarece boabele se vor marunti, iar orezul va deveni lipicios si cu o textura nu tocmai apetisanta. Acelasi lucru se intampla daca amesteci in orez in timp ce fierbe. Singura exceptie de la aceasta regula este orezul pentru risotto, care trebuie amestecat tocmai pentru a deveni o masa fina si cremoasa.orez_rom

Acum puteti sa treceti la treaba !! pam -pam

O zi enervant de frumoasa, va doresc 🙂

With love Andreea.

Lasă un comentariu